post 8

Computer troubleshooting interview questions Part -8




Q1  Every time the system is booting in the safe mode.

Solution:See that system has enough virtual memory if it is not then either free some space on the drive where windows is install or move virtual memory to another drive.

(*If it is still failing use SFC (System File Checker).  If it is still failing attempt repair of windows if not reinstall).

 

Q2  USB keyboard is not working.

Solution:Enter CMOS setup come to integrated peripherals enable.

 




Q3  USB mouse is not working.

Solution:Enter CMOS setup come to integrated peripherals enable.

 

Q4  Which are the common storage devices used?

Solution:

1 HDD

2 USB Drive

3 CD / DVD

4 Memory Card

5 Magnetic Devices

 

Q6  What are the  Multitasking?

Solution: Enables the processor to do multiple programs simultaneously by fast switching through the programs.

 




Q7  What are the  Multiprocessing?

Solution: Enables the processor to do multiple programs simultaneously by the use of multiple processors.

 

Q8  What stands for LGA?

Solution: The LGA stands for Land Grid Array.

 

Q9  What is the use of CPU fan in computer?

Solution: The use of CPU fan is cooling the processer and whole computer for more functioning.

 

Q10  ) What is Cache memory ?

Solution:Cache memory is the memory area between RAM and Processor.

 

Q11  ) What is the advantage if a processor with more cache memory you are using ?

Solution: If cache memory increases the speed of the system will also improved.

 

Q12  ) What are the different types of RAM?

Solution: SRAM, DRAM, VRAM, SGRAM, DDR-SDRAM etc

 

Q13  ) What are the different types of RAM?

Solution:SRAM, DRAM, VRAM, SGRAM, DDR-SDRAM etc

 

 

Q14  What stands for CMOS?

Solution: complementary metal oxide semiconductor.

 

Q15  What is NLX??

Solution: NLX means New Low Profile Extended. It is the form factor of motherboard which is develop by IBM, DEC proposed by Intel.

 

 

 

 

Gaurav Sontakke on EmailGaurav Sontakke on FacebookGaurav Sontakke on Youtube
Gaurav Sontakke
Trainer at Orange Computer
My Self Gaurav Sontakke From Nanded having intrest from last 14 Yrs in RedHat Linux and Windows Server Configuration . Also in PHP MySql, Bootstrap, HTML, CSS, Javascript, Angular JS programming Language.
www.vinaycomputers.in is my official website.

Leave a Comment